Elhízás fogyókúra: Dukan diétához receptek

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Annamária fogyija: Rá kerestem :) Dr. Pierre Dukan eredetileg neurológus volt. Harmincöt éve váltott szakterületet, amikor egy barátja diétás tanácsot kért tőle. A barátnak egyetlen kikötése volt: ne kelljen a húst kihagynia étrendjéből. Dr. Dukan azt javasolta, öt napon keresztül csak fehérjét fogyasszon, és igyon sok vizet. Maga is meglepődött, amikor barátja az öt nap alatt öt kilótól szabadult meg - vagyis naponta egy kilótól! Dukan doktor ezt követően kezdett táplálkozástudománnyal foglalkozni. Olyan diétát alkotott, amelyben nem kell sem a kalóriát számolgatni, sem éhezni. Viszont minden csütörtökön fehérjenapot tanácsos tartani. A Dukan-diéta négy szakasza: 1. Támadás: megadja a kezdőrúgást Mit szabad enni? Csak és kizárólag fehérjét, korlátlan mennyiségben és a nap folyamán bármikor. Vagyis ehet borjú- és marhahúst, baromfit (kivéve kacsát és libát), halat és tengeri herkentyűket, tojást (fehérjét korlátlanul, sárgájával együtt hetente legfeljebb 3-4-et), zsírszegény tejtermékeket. Meddig tart? Ha 5 kg-t szeretnénk leadni, 2 napig. Fogyás: 0,5-1,5 kg Ha 10 kg-t szeretnénk leadni, 3 napig. Fogyás: 1,5-2,5 kg Ha 20 kg-t szeretnénk fogyni, 5 napig. Fogyás: 2-3 kg 2. Súlyvesztés: leadja a fölös kilókat Mit szabad enni? Fehérjét és zöldségeket, korlátlan mennyiségben, bármikor. A megengedett zöldségek: paradicsom, uborka, retek, spenót, brokkoli, spárga, póréhagyma, káposztafélék, gomba, zeller, cukkini, padlizsán, paprika, salátafélék, répa. Meddig tart? Egészen addig, amíg el nem érjük a kívánt súlyt. Hetente 1-1,5 kg mínusszal számolhattunk. 3. Stabilizáció: visszavezeti a tiltott élelmiszereket Mit szabad enni? Az eddigieken kívül ehetünk naponta egyszer gyümölcsöt (kivéve banánt, szőlőt, cseresznyét és meggyet), két szelet teljes kiőrlésű kenyeret, néhány szelet sajtot, hetente kétszer tésztafélét, kuszkuszt, lencsét, rizst, krumplit - sőt, akár csokit is! Meddig tart? Attól függ, mennyit fogytunk: fél kiló mínuszonként 4 napig kell ezt a szakaszt tartani. A képlet: (leadott súly:0,5)x4. Ha 5 kilótól szabadultunk meg: (5 kg:0,5)x4=40 4. Itt a vége: a súlyfenntartás szakasza Mit szabad enni? Mindent, amit csak akarunk. Viszont hetente egyszer tartsunk fehérjenapot (1. szakasz) - dr. Dukan a csütörtököt ajánlja. Meddig tart? Akár élete végéig, ha betartjuk ezt az egyszerű szabályt. Jó tanácsok a sikeres fogyókúrához: Igyunk a diéta ideje alatt sok folyadékot, legalább napi 2 litert. Ha több mint öt napig tartjuk az egyes szakaszokat, szedjünk multivitamin-tablettát. Salátaöntetként használjunk citromlevet, zsírszegény joghurtot, különböző ecetféléket, fűszereket az olajfélék helyett (olívaolajat vagy más hidegen sajtolt olajat se). Az 1. szakaszban ne sportoljunk intenzíven. Az első három szakaszban ne használjunk vajat, margarint vagy olajat. Az ételeket grillezzük, pároljuk vagy gőzöljük. Ne ízesítsünk sóval, mert növeli az étvágyat. Mintaétrend a fehérjenapra 8 óra: kávé vagy tea (édesítőszerrel, esetleg tejjel), 2 dl zsírszegény joghurt vagy 200 g zsírszegény túró 1 szelet pulyka- vagy csirkesonkával vagy 1 főtt tojás 10 óra: 2 dl zsírszegény joghurt vagy 100 g zsírszegény túró 12 óra: füstölt lazac vagy steak tejsodóval vagy túrós palacsinta zabkorpából 16 óra: 2 dl zsírszegény joghurt vagy 1 szelet pulykasonka 18 óra: fűszeres garnélarák hirtelen kisütve vagy tandúri csirke Fogyókúrás finomság fehérjediétán tengődőknek: Rakott karfiol: Hozzávalók: egy kisebb fej karfiol, 30-40 dkg darált, marhahús (sovány), 4 dl kefir, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 db tojás. Elkészítés: A megmosott, rózsáira szedett karfiolt tepsibe rakom, sózom, a darált húst a fűszerekkel összekeverem, ráadagolom a karfiol tetejére. Felöntöm 3-4 deci vízzel, és fólia alatt, sütőben megpárolom. Majd a kefirt összekeverem a tojással, sózom, borsozom, és a megpárolódott ételre öntöm. Visszarakom a sütőbe és 15 percig még fólia nélkül sütöm. (3-4 étkezésre elég) Töltött karalábé: Hozzávalók: 2 db zsenge karalábé, 10 dkg pulyka hús, 2 dl kefir, 1 evőkanál zabkorpa, hagyma, só, bors, esetleg pirospaprika, majoranna. Elkészítés: A leveleket szárakat leszedni, majd meghámozni a karalábét. Egy éles késheggyel, kiskanállal, kikaparni a belsejét. A húst a hagymával gyors aprítóval összedolgozni, fűszerezni. Majd betölteni a karalábéba. Egy kisebb edényben elférnek, 2-3 dl vízzel felönteni, és belerakni a kikapart karalábé darabokat is. Megfőzni, kb 20 perc alatt megpuhul a karalábé és a töltelék is. Ekkor kivesszük a karalábékat, a levet az apró karalábédarabkákkal együtt botmixerrel pépesítjük, és besűrítjük a zabkorpával (ha szükséges), dúsítjuk kefirrel. Tálaláskor a szószt megfelezzük, hogy a második étkezésre is fogyaszthassuk. Töltött gomba: Hozzávalók: Két nagy gombafej, 5 dkg csirke vagy pulyka hús, fokhagyma vagy hagyma, só bors, pirospaprika, kefir. Elkészítés: a fejeket meghámozom, a tönkjüket kicsavarom és megtisztítom azt is, alaposan megmosom. A húst összeaprítom gyors aprítóval és a tönköket is beledolgozom, majd a fűszereket belekeverem. Kis edényben lerakom, és a tetejükre egy-egy szelet sonkát teszek. 2-3 dl sós vízben sütőben letakarva, 15-20 perc alatt elkészül. Majd kiveszem és a lepárolgott lébe kefirt keverek. Túróval töltött gomba: Hozzávalók: Két gombafej, 5 dkg túró, bazsalikom, só. Elkészítés: Úgy járok el, mint fentebb, csak a töltelék bazsalikomos túró lesz. Kelkáposztafőzelék. Ötlet: mivel a burgonya tilos élelmiszer sokáig, ezért a kelkáposztát a hagyományos módtól eltérően készítem. A kelkáposztát megmosom, felaprítom és egy edényben a sóval, köménnyel, majorannával és fokhagymával, vízben megfőzöm. Mikor puha, valamennyit kiszedek a léből, botmixerrel pépesítem és visszaöntöm az edénybe. Sült pulykahússal, sonkával fogyasztom. Zöldségleves: Hozzávalók: Sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, petrezselyem, esetleg hagyma, só, bors, tojás, pirospaprika, zabkorpa. Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom, Zsíradék nélkül, sóval párolom, megszórom paprikával, felöntöm vízzel és megfőzöm. Ha puha minden, galuskkát készítek egy tojásból és zebkorpából, fűszerezem petrezselyemzölddel, borrsal, sóval, és beleszaggatom a levesbe.

 

http://kapucsino.gportal.hu

Címkék: dr. pierre dukan

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Queen 1000 üzente 11 éve

Kedves szerkesztő!

Ha a weboldalamról másolsz, kérlek, a forrást jelöld meg!

Ezeket a recepteket magam készítettem, és gondolom a fáradozásom annyit megérdemel, hogy forrásként megjelöld, ha bemásoltad ide!!

Köszönöm, előre is, hogy javítod az oldalad!!

Etli Éva szerki
http://kapucsino.gportal.hu

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm a receptek nagyon jól jöttek. Színesíthetem egy kicsit az étrendem.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu