Elhízás fogyókúra: Elhízást akadályozó anyag van a szőlőlében

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A szőlőlé újonnan fölfedezett alkotó eleme gátolja a zsírsejtek kifejlődését, amivel megelőzi az elhízást - állapították meg amerikai kutatók.


A zsírszövet elsősorban a csípőn és a hason rakódik le, ám a zavaró, külső megjelenésen túl súlyosan megterheli a mozgásszerveket és az anyagcserét, egyszersmind kockázati tényezője a szív- és érrendszernek. A zsírsejtek kifejlődése azonban nem hirtelen esemény, hanem bonyolult folyamat. 

Vannak előzsírsejtek, amelyek 10 nap alatt, vagy még hosszabb időn keresztül válnak igazi zsírsejtekké. Ez az elzsírosodási folyamat az, amely fontos lehetőség a beavatkozásra. Kee-Hong Kim, az amerikai Purdue Egyetem táplálkozástudományi intézetének tanársegédje és munkatársai a szőlő levében és más gyümölcsökben, például a földimogyoróban találtak egy biológiailag aktív anyagot, a piceatannolt. 

Korábban már kimutatták a rezveratrol szerepét a vörösbor szívet védő hatásában. Ez az anyag kísérletek során sokféle állat életét meghosszabbította, és a kedvező eredményt a bort mértékletesen fogyasztó emberek esetében is valószínűsítették.  

Az amerikai munkacsoport rájött, hogy az emberben a rezveratrolból piceatannol alakul ki, és valószínűleg ez a hatásos védőanyag. A piceatannol az éretlen zsírsejtek inzulin receptoraihoz kötődik, és gátolja az inzulinnak azt a funkcióját, hogy bekapcsolja azokat a géneket, amelyek folytatják az előzsírsejtek igazi zsírsejtekké történő érését. A piceatannol tehát megakadályozza azt a sejtfejlődési vonalat, amelynek során az éretlen zsírsejtek éretté válnak, és mind nagyobb zsírsejtekké híznak.

"A piceatannol megváltoztatja a gének működésének időzítését a zsír keletkezésében, illetve az inzulin szerepét, és ezzel gátolja, hogy az előzsírsejtekből érett zsírsejtek keletkezzenek - magyarázta Kim. - Piceatannol jelenlétében a zsírszövet kifejlődésének késleltetése vagy teljes gátlása észlelhető." 

A kutatók eddigi adatai sejtkultúrából származnak, amelyet elhízásos állatmodellből nyertek. Hosszú munka áll még előttük, hogy bebizonyítsák: a mechanizmus kövér, élő szervezetben is így működik, és a piceatannolból olyan mennyiség lehet a véráramban, hogy a megkívánt hatás emberben is létrejöjjön.

Címkék: elhízás; szőlő; szőlőlé;

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu