A fekete és a zöld teák kivételes biológiai jelentőségű antioxidánsokat tartalmaznak.
A tea frissítő tulajdonságát számos tudományos tanulmány alátámasztja;
. Az L-teanin egy aminosav, mely a fekete és a a zöld teában természetes módon jelen van.
. Stimulálja az alfa agyhullámokat
. Csekély koffein-tartalma hozzásegít a megfelelő éberség fenntartásához a kiegyensúlyozott, változatos étrend és egészséges életmód részeként.
. Enyhe fizikai fellendülést ad a szervezetnek.
. A tea, amikor önmagában - cukor és tej nélkül - fogyasztjuk, amellett, hogy nagyszerű ízű ital, 0 kalóriát tartalmaz.
. Jáva teát tipikusan veséhez, májhoz, epehólyaghoz kapcsolódó betegségekhez használták, ezenkívűl magas vérnyomás és magas koleszterin ellen is jótékony hatású.
. Felgyorsítja az anyagcserét. Elősegíti a káros salakanyagok és a zsírsejtek azonnali elégetését. A jáva teának vízhajtó hatása is van: segít megszabadulni a testünkben fölhalmozódott felesleges víztől, ami puffadást okozhat.
Fentiek azt jelentik, hogy a tea kitűnően beilleszthető egy egészségesen kiegyensúlyozott étrendbe és életmódba.
Elkészítése:
Személyenként 1 teáskanálnyi teára öntsön 2 dl friss, forralt vizet. 2-3 perc várakozás után a tea fogyasztható.
Tartalma: netto 75 g.
Származási helye: Indonézia
A termék ára bruttó összeg, 20 % áfa-tartalommal
Egy csésze egészség
A tea nemcsak élvezeti értéke miatt fogyasztandó, hanem, mert áldásos hatással van az egészségünkre is.
Mit is tartalmaz a tealevél?
Számtalan anyagot találunk benne: például polifenolokat, amelyek leginkább a zöld tea fanyar, kesernyés ízéért felelősek. De ott vannak a metil-xantinok, ilyen példul a koffein is, amely a tealevél szárazanyagának 3-4%-át alkotja. A tea tartalmaz továbbá aminosavakat (a fehérjék alkotóelemei), lipideket (zsírsavakat, amelyek az aromáért felelősek), illékony vegyületeket és ásványi anyagokat.
Mindezen összetevők hatására egy csésze tea is lehet jótékony hatású. A zöld tea például felgyorsítja a metabolizmust, azaz az anyagcserét, ezzel pedig zsírégető hatása van, a kalóriák pedig kisebb mértékben épülnek be a szervezetbe. Egy svájci felmérés során kiderült, hogy három csésze zöld tea elfogyasztása hatására négy százalékkal több energiát használ fel a szervezet, így nyolcvan extra kalóriától tudunk megszabadulni naponta.
A tea antioxidánsai megkötik a szervezetben elszabaduló szabad gyököket. Ezek a molekulák felelősek feltehetően a rák kialakulásáért.
A szívbetegségek ellen is harcba indulhatunk az illatos itallal. Tízéves holland és amerikai kutatás bizonyítja, hogy három csésze fekete tea rendben tartja a véredényeket és a szívet, és nagy szerepet játszik mind az érelzáródás (infarktus), mind a szívroham és a stroke megelőzésében.
Az orvosok nem véletlenül ajánlják megfázás esetére a teázást: a Harvard Egyetem kutatási eredményei szerint a tea kémiai összetevői stimulálják az immunrendszert.
A tea koffeinje frissítő hatású. Ellentétben a kávéban található élénkítőszerrel, ami lökésszerűen, azonnal felszívódik, és ezzel irritálja a gyomorfalat, ingerlékenyebbé teszi fogyasztóját, miközben heves szívdobogást és magas vérnyomást okozhat. A tea hatóanyaga azonban lassan és fokozatosan szívódik fel a bélben, így huzamosabb időn át frissít. Ezáltal káros mellékhatások nélkül előzi meg a fáradtságérzetet és őrzi meg a szellemi teljesítő- és koncentrációképességet.
Forrás: Avantgarde Group
Kommentáld!