Elhízás fogyókúra: http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=45014&fr=rss

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 264 fő
  • Képek - 211 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 216 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 49 db

Üdvözlettel,

Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

3 egészséges édesítő, cukor helyett Cikk küldése Nyomtatás 2009.08.13 Cukor. A legtöbben hozzá fordulnak, ha boldogságra vágynak, vagy egyszerűen csak meg kell édesíteni az életüket. Pedig legalább annyira káros, mint amilyen finom. Szerencsére most már a cukorimádók is egészségesen étkezhetnek – ha a fehér port lecserélik a három természetes alapanyagból készült édesítő valamelyikére. Az édes íz szeretete velünk született tulajdonság. A mindennapi szóhasználatban már maga a kifejezés – eredeti jelentése mellett – is kellemes érzéshez kapcsolódik: édes álom, édes csók. De ugyanígy édes az anyanyelvünk, édesnek hívjuk az általunk szeretett lényt, családtagot, ismerőst. És a bizalmas együttlét sem véletlenül kapta az édes kettesben nevet. Természetesen az egészség is nagyon fontos – sőt! előbbre kellene kerülnie a nekünk fontos, nélkülözhetetlen dolgok piramisán. Van, aki cukorbetegsége, más a súlyfeleslege miatt eszik kevesebb édességet – attól félve, hogy az energiaszükséglet felett bevitt többletkalória zsír formájában rakódik le. Az általános egészségi állapot romlása miatt azonban csak nagyon kevesen figyelnek oda a cukorfogyasztás csökkentésére, a cukor kiváltására. Pedig a finomított fehér cukor a legerősebb savképző anyag, fogyasztása számtalan betegség okozója. A cukorbetegségen kívül epilepsziát, epehólyag-gyulladást, vastagbélgyulladást, elmezavarokat, szívbetegségeket, hiperaktivitást és komoly anyagcsere betegségeket okoz. Hatásuk, mint a cukoré A következő termékek, ha a nevük más is, a szervezetben ugyanúgy viselkednek, mint a finomított, fehér cukor: barna cukor, gyümölcscukor (fruktóz), szőlőcukor, juharszirup, tejcukor, almalé és körtelé-sűrítmény. Mit használhatsz cukor helyett? Első körben a legtöbb embernek a mesterséges édesítőszerek jutnak eszébe, melyek mindenkiben a cukor édes ízének az illúzióját keltik. Az utóbbi időben azonban túl gyakran ült már a vádlottak padján (rákokozó hatása miatt) a szacharin és a ciklamát. Az egészséges édesítők Vannak azonban olyan édesítők, amelyek amellett, hogy nem hizlalnak, egészségesek, a fogaidat is védik, és sok bennük a nyomelem. És ami a lényeg: nem laboratóriumban készülnek! Xilit (Xylitol) Hatása alapján csodaszernek tűnik – alacsony a kalóriatartalma (40%-kal kevesebb, mint a cukoré), nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, ezáltal nem leszel éhes, glikémiás indexe mindössze 7 (ez a kristálycukor estében 68). Leggyakrabban kukoricarostból vagy nyírfakéregből állítják elő. Tulajdonságaiban hasonló a cukorhoz, lehet vele sütni, főzni, egyedül élesztős tészták elkészítéséhez nem használható, mert az élesztő nem bontja. kapcsolódó anyagok Hogyan lehet leszokni a cukorról? Veszélyes a cukor! Méreg a gyerekeknek Mindemellett fogszuvasodás ellen is hatásos. Szerkezete révén nem tudják a szájban lakozó baktériumok savvá alakítani. Sőt, fogmosás után használva – a legújabb kutatások szerint – erősíti a fogzománcot, és megszüntetni a kisebb szuvasodást. És hogy a csoda tovább fokozódjon, a Xilit képes a fül-, homlok- és arcüreggyulladásért felelős baktériumok megtelepedését gátolni, így azok nem tudnak légúti tüneteket okozni. A kereskedelem gyorsan felismerte jó tulajdonságait, ezért most már a zacskós kiszerelés mellett gyártanak belőle rágógumit, fogkrémet és orrsprayt is. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy hirtelen használat esetén hasmenést okozhat, a szervezetet ezért lassan kell hozzászoktatni. Stevia (sztévia, sztívia) A Stevia Rebaudiana Bertoni – vagy ahogy az őslakosok hívják „édes levél” – Paraguayban és Brazíliában őshonos. Növényként az 1900-as években kezdték el termeszteni, sikereket főleg Japánban aratott, amely ma is a világ legnagyobb stevia-fogyasztója. Korábban lehetett hallani az amerikai cukormaffiáról, ami betiltotta, de már mindenki számára elérhető. És hogy miért is jó? Természetes, édesítőereje háromszázszorosa a cukornak, a vércukorszintet egyensúlyban tartja, serkenti a máj és a hasnyálmirigy működését. Külsőleg gombák, aknék és egyéb bőrproblémák kezelésére használható erős gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő tulajdonságai miatt. Ha ez nem lenne elég… csökkenti a magas vérnyomást, és segít az ínygyulladás leküzdésében. Sütésre, főzésre egyaránt alkalmas, íze nem változik meg, de kenyérkészítésnél lassabban jön fel a tészta. Számos alakban elérhető: kapható őrlemény, por, kivonat, csepp, tabletta formában egyaránt. Melasz Bár a cukorgyártás mellékterméke, nem elhanyagolható jó tulajdonságokkal rendelkezik. Alapanyaga lehet cukorrépa vagy cukornád. Egészségesebb a cukornádból készülő, amelyet úgy állítanak elő, hogy a nádat felfőzik, és az abból kioldódó sötétbarna, kicsit kesernyés ízű folyadékot hűtik le. Nagyon sok kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. A melaszt évente 100 napon keresztül állítják elő. Szeptembertől decemberig tart a cukorrépa betakarítása, majd a gyárban tisztítás után ujjnyi darabokra szeletelik a cukorrépát, és több órán keresztül főzik 105 fokon. Ezután nagy nyomáson kipréselik, mechanikusan eltávolítják belőle a szennyeződéseket. Ha már szép tiszta, a vizet elpárologtatják, és marad a sötétbarna finom szirup. Németországban kenyérre kenik a leggyakrabban, de sok sütemény is készül belőle. Melaszos süti: Hozzávalók: 20 dkg vaj, 1 evőkanál melasz, 14 dkg barnacukor, 14 dkg zabpehely, 10 dkg zabkorpa, 5 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, finoman vajazz ki egy kisebb téglalap alakú tepsit. Olvaszd meg a vajat egy kisebb lábasban, add hozzá a melaszt és kevergesd, hogy összekeveredjenek. Fokozatosan adagold hozzá a barnacukrot, a zabpelyhet, a zabkorpát, a lisztet és a kókuszreszeléket, és keverd össze az egészet fakanállal. Az így kapott masszát öntsd bele a kivajazott tepsibe, és lapítsd el, ahogy tudod. Süsd 15 percig (vagy amíg aranyszínű lesz). 15 percig hagyd hűlni, utána szeletelheted HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ-nagyon érdekesek remélem siker beszerezni valamelyiket!

Címkék: 3 egészséges édesítő cukor helyett

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu