Aszalt paradicsomos pástétom

Hozzávalók 25 dkg sovány túró | néhány szem aszalt paradicsom | 2 ek. sovány tejföl vagy light majonéz | 2 ek. krémsajt | bors | só

Elkészítés
A túrót egy villával alaposan törjük át, hogy minél krémesebb legyen. Adjunk hozzá néhány szem aszalt paradicsomot, és botmixerrel keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a tejfölt vagy a majonézt, valamint a krémsajtot. Ismét keverjük el, és amikor már jó pürés, ízesítsük a fűszerekkel. Aki kedveli a pikáns ízeket, egy kevés
fokhagymakrémet vagy pirospaprikát is adhat a pástétomhoz, úgy még intenzívebb lesz az íze. Ropogós
pékáruval, friss zöldségekkel kiváló ebéd vagy vacsora.


Egy adag 220 kcal, 54 g fehérje, 12 g zsír, 35 g szénhidrát