A nap fogyókúrás receptje: petrezselymes lencsesaláta

WellnessCafe
2010. 01. 19.
A rostokban és fehérjében gazdag lencse a tél egyik kedvenc étele. Nemcsak finom főzeléket, de remek salátát is készíthetsz belőle. Íme, ajánlatunk.
Miért épp a lencse?

A lencse jól emészthető igen tápláló zöldség. Gazdag esszenciális (az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen) aminosavakban, rostban, A- és B-vitaminban. Sok folsav, kálium és az anyagcsere-szabályozásban fontos szerepet játszó cink van benne. Ideális, lassan felszívódó szénhidrátforrás - különösen télen.




Mire figyelj a lencse fogyasztásakor?

Ha érzékeny a gyomrod, a benne lévő stachióz és raffinóz nevű anyagok fokozott bélgázképződést és puffadást okozhatnak.

A WellnessCafe tippje:

Hozzávalók:

•1 dl joghurt
•5 dkg mustárcsíra
•5 dkg lencsecsíra
•1 csokor petrezselyem zöld
•3 evőkanál almaecet
•2 gerezd fokhagyma
•20 dkg főtt lencse
Italjavaslat:

•3 dl víz
Így készítsd a salátát:

Először az öntetet készítjük el: 1 dl joghurtban elkeverünk 2 gerezd szétnyomott fokhagymát, 3 evőkanál almaecetet, 1 nagy csokor összevágott petrezselyem zöldet és 1 evőkanál mustárt. Egy tálban összekeverjük a főtt lencsét és a metélt csírákat, majd az öntettel ízesítjük. Jól összeforgatva fogyasztjuk.
Jó étvágyat!