Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Jóyó fogyás -s az elhízás veszélye vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Journal of Agricultural and Food Chemistry legújabb számában megjelent kutatásban a Western Australian Institute for Medical Research (WAIMR) és a Nyugat-Ausztráliai Egyetem Orvosi Karának kutatói a kávéban található klorogénsavat vizsgálták. „A korábbi kutatások azt mutatták, hogy a kávéfogyasztás csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, és mivel ez a koffeinmentes kávéra is igaz, nyilvánvalónak tűnt, hogy az egészségügyi előny nem a koffeinnek, hanem valami másnak köszönhető” – számolt be Kevin Croft professzor.
Ebből kiindulva a kutatók a polifenolokat, különösen a klorogénsavat vizsgálták, ami nagy mennyiségben fordul elő a kávéban, de a teában és néhány gyümölcsben, például a szilvában is megtalálható. A klorogénsavról korábban kimutatták, hogy fokozza az inzulinérzékenységet, és csökkenti a vérnyomást valamint a testzsír felhalmozódását.
A mostani kísérlet azonban azt mutatta, hogy a napi öt-hat csésze kávénak megfelelő mennyiségű klorogénsavval táplált egerekben a vegyület befolyásolta a zsír felhasználását a májban, és a zsír rendellenes visszatartását eredményezte a sejtekben. Az elhízott egerek ezen kívül nagyobb mértékű glükóz-intoleranciára és magasabb inzulinrezisztenciára voltak hajlamosak. A kutatásban részt vevő Vance Matthews elmondta, az eredmények szerint úgy tűnik, hogy mértékkel nyugodtan fogyaszthatunk kávét. Az egészségügyi előnyök ugyanis dózisfüggők, tehát a napi három-négycsészényi kávé még valóban csökkenti a szív-érrendszeri megbetegedések és a 2-es típusú diabétesz kockázatát.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A fogyókúradivat is hozzájárul az elhízáshoz
5 étel, amiről nem is gondolnád, hogy hizlal
5 étel, amiről nem is gondolnád, hogy hizlal
FOGYÓKÚRÁS CSODASZER: A DINNYE + 3 IZGALMAS RECEPT